Kippenstal speelt in op veranderingen in de sector

De kippenstal van familie Storme - Cogghe heeft vandaag een opendeurdag! Techcomlight, distributeur van Solatube in de Benelux en het Verenigd Koninkrijk, is daarbij aanwezig als daglichtprofessional. Wij hebben natuurlijk daglicht mogen verzorgen bij dit pluimveebedrijf middels Solatube daglichtsystemen. De kippenstal van de familie uit Knokke-Heist is een goed voorbeeld van een bedrijf dat inspeelt op de gaande veranderingen in de sector.

Welzijnskeurmerk
De pluimveebranche is de laatste tijd in het nieuws. Het welzijn van het dier is daarbij het meest besproken onderwerp. Het niet hebben van een dierenwelzijnskeurmerk wordt anno 2020 hard afgestraft. Niet de consumenten maar de dieren betalen de prijs van bijvoorbeeld kiloknallers. Niet voor niets dat een groot deel van de pluimveesector druk is om te voldoen aan de verschillende keurmerken opgesteld door de EU-regelgeving. Een belangrijk onderdeel om aan de eisen van die keurmerken te voldoen is de aanwezigheid van daglicht.

Potentie 
Een pluimveehouder heeft baat bij de veranderende behoeftes van de maatschappij, namelijk door:
- Verbetering welzijn van de kip doordat alleen het gewenste daglicht aanwezig is;
- Verduurzamen van productie in de pluimveehouderij;
- Gezond daglicht voor de pluimveehouder;
- Energiebesparing;
- Imagoverbetering richting de afnemer; 
- Bereik nieuwe eindgebruikers;
- Onderscheiden van andere bedrijven;
- Voldoen aan keurmerken vanuit EU-regelgeving.

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen!

Schrijf in voor onze nieuwsbrief.
Newsletter

We gaan graag voorzichtig om met uw gegevens. Deze zullen volgens de privacyvoorwaarden behandeld worden. Uiteraard worden ze niet gedeeld met derden.