Detailhandel en groothandel

The Fragrance & Beauty Company

The Fragrance & Beauty Company BV is een bedrijf gespecialiseerd in high-end beauty producten, zoals parfum, huidverzorging, haarverzorging en cosmetica, met meer dan 30 jaar ervaring!

Vraagstuk

Door de groei van The Fragrance & Beauty Company BV heeft het bedrijf extra kantoorruimte gekocht. Het nieuwe bijgebouw diende wel gerenoveerd worden. Het pand is rondom voorzien van geïsoleerd en geblindeerd glas om warmte tegen te gaan. Daarnaast wilde het bedrijf zo min mogelijk lampen gebruiken, omdat lampen zorgen voor temperatuursverhoging op de werkplek.

Oplossing

De Warehouse Manager Quint Sanders heeft gekozen voor het duurzame Solatube daglichtsysteem. Het daglicht zorgt voor extra licht en gaat door de goede isolatie temperatuurverschillen

tegen. Bovendien verhoogt daglicht het concentratievermogen van de werknemers. De Solatubes bij The Fragrance & Beauty Company BV zijn uitgerust met TechLED. Wanneer het daglicht minder is, vult TechLED automatisch aan met energiezuinige LED-verlichting.

Klant aan het woord

Iedere werkplek is voorzien van daglicht. Ik stond er sceptisch tegenover, maar het kantoorpersoneel ervaart het als prachtig licht wat natuurlijk aanvoelt en prettig werkt. Ik ben blij dat ik deze keuze heb gemaakt. De TechLED schijnt ook perfect automatisch bij.

Stater Bros. supermarkt

Stater Bros. Markets, Inc. gebruikt daglicht om een ​​innovatieve, energiezuinige winkelomgeving te creëren in hun nieuwe supermarkt in Chino Hills (Verenigde Staten). Het gebruik van daglicht dient niet alleen de behoefte aan elektrische verlichting overdag volledig weg te nemen, maar verbetert ook het uiterlijk van de producten die worden verkocht. Het creëert een meer natuurlijke en plezierige omgeving voor zowel de klanten als het personeel.

Vraagstuk

Het vraagstuk dat bij Solatube werd neergelegd luidde als volgt: We willen aanzienlijke jaarlijkse energie- en bedrijfskostenbesparingen, terwijl  een winkelomgeving van betere kwaliteit wordt gecreëerd door daglicht effectief toe te passen.

Oplossing

De Solatube daglichtsystemen worden gebruikt om de volledige verkoopvloer van 43.235m2 (inclusief producten, apotheken en kassa's) met daglicht te verlichten. Het weldadige daglicht van de Solatube daglichtsystemen benadrukt de natuurlijke schoonheid van de producten en kruidenierswaren die in de winkel verkrijgbaar zijn. De Solatube daglichtsystemen zijn op een bewuste, kunstzinnige manier geplaatst om accentverlichting te bieden voor belangrijke architecturale details en tevens om de zijkanten van de winkel te verlichten.

Customer comments

Het meeste gewaardeerde aspect van de geplaatste Solatube is dat de verwachte energiebesparingen onze jaarlijkse energiekosten voor verlichting met bijna de helft zullen verlagen. Naast het besparen van energie, houden de Solatubes de winkel verlicht in het geval van stroomuitval, wat een echt pluspunt is.

Byerly's supermarkt

Byerly's is een luxe supermarktketen met locaties in de Twin Cities (Verenigde Staten) en omliggende gebieden. Ze zijn eigendom van Lund Food Holdings, Inc.

Vraagstuk

Toen het bedrijf besloot om een ​​nieuwe winkel te openen op France Avenue in Edina, vroeg CEO Tres Lund het team van architecten om duurzaamheid in het ontwerp op te nemen, inclusief daglichttoetreding. Hoewel hij geen fan was van traditionele dakramen, was hij geïntrigeerd door andere daglichttechnologieën zoals de Solatube daglichtsystemen.

Oplossing

Het projectteam wist dat hun klant meer natuurlijk licht wilde, en tegelijkertijd dat het verspreid werd over grote delen van de winkel. Byerly wilde ook dat het gemakkelijk kon worden geïntegreerd met elektrische verlichting. Hoewel de klant bekend was met de Ø 53 cm Solatube daglichtbuis, waren ze zeer verheugd om te horen dat er een nog grotere diameter bestond, namelijk de Solatube Ø 74 cm.

 "Ik ben aangenaam verrast om te zien dat de Solatube Ø 74 cm ontzettend veel daglicht binnenbrengt en tegelijkertijd effectief is in het gelijkmatig verspreiden van licht door de ruimte.", aldus Jason Stiefel, projectarchitect bij Shea Design en tevens een van de belangrijkste teamleden. Jason vervolgt: "We voorzien op deze manier het natuurlijke licht door het hele interieur, terwijl we verblinding en zonnewarmte minimaliseren."

Oplossing

Het project is voorzien van 37 Solatubes van Ø 74 cm geïntegreerd met ledverlichting voor gebruik 's nachts. De Solatubes Ø 74 cm en de ledverlichting zijn aan elkaar gekoppeld voor maximale besparing op de verlichtingskosten op lange termijn.

 “We zijn erg blij met de beslissing om Solatube op te nemen in ons project en zijn behoorlijk onder de indruk van hoe ze ons hebben geholpen met een efficiënt verlichtingsontwerp voor de hele winkel,” zegt Mike Edgett, senior projectmanager van Lund Food Holdings, Inc.” Mike vervolgt: “We kijken ook uit naar meer projecten waar we deze look en feel kunnen dupliceren.”

De Solatubes boden nog een voordeel die de bouwvakkers niet hadden verwacht. "We konden de behoefte aan tijdelijke bouwverlichting  tijdens de bouwfasen van het project bijna elimineren," zegt Mike. “De toevoeging van de Solatube systemen zorgde voor voldoende verlichting voor onze bouwploegen tijdens het werk aan de binnenafwerking.” 

The store really does look great and your product is working well, I like the look and functionality in the retail environment.

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen!

Schrijf in voor onze nieuwsbrief.
Newsletter

We gaan graag voorzichtig om met uw gegevens. Deze zullen volgens de privacyvoorwaarden behandeld worden. Uiteraard worden ze niet gedeeld met derden.