Dienstverlening

Communicatiebureau Van Iwaarden Artwork

Het visuele communicatiebureau Van Iwaarden Artwork is al 25 jaar gespecialiseerd in het uitvoeren van kunstprojecten en muurschilderingen. Veel projecten worden op locatie uitgevoerd. Daarnaast heeft Van Iwaarden een atelier in haar pand waar nieuwe creaties ontstaan.

Vraagstuk

In het midden van het atelier staat een wand om grote schildersdoeken te beschilderen. De perfecte situatie om te schilderen is in weldadig daglicht. Helaas staat de grote wand in een donkere hoek.

Oplossing

Met het Solatube daglichtsysteem is het vrij eenvoudig om extra daglicht te creëren. Daarom heeft de eigenaar gekozen om twee Solatubes boven het schilderdoek te plaatsen. Het canvas is op deze manier gelijkmatig voorzien van natuurlijk daglicht, waarbij het hele kleurenspectrum wordt weergeven. De Solatube is goed geïsoleerd en geeft daarom geen warmte af, wat ideaal is voor het schilderen.

Klant aan het woord

Met het eindresultaat ben ik erg tevreden. Als er geschilderd wordt heb je goed zicht op het doek en het aanbrengen van de kleuren. Daarnaast treden er geen vervelende schaduwen op van het penseel of van diegene die voor het doek staat.

Arup Group

Arup is een professioneel dienstverlenend bedrijf met een wereldwijd team van ontwerpers, planners, ingenieurs, consultants en technische specialisten. Patrick Elsdale is een van Arup’s lichtontwerpers. Patrick past Solatubes al een geruime tijd toe in zijn projecten en gebruikt de daglichtsystemen wanneer hij maar kan. 

Vraagstuk

Toen werd besloten om het kantoor van Arup in Edinburgh op te knappen, wilde Patrick lichtkwaliteit van hoge kwaliteit, om het kantoor zo energiezuinig mogelijk te maken en de energiekosten te verlagen. Hij wilde het meest duurzame kantoor produceren dat tot dan toe was gebouwd.

Oplossing

De doelstelling werd grotendeels bereikt door 84 Solatube daglichtsystemen te installeren. Op deze manier wordt hele kantoor door daglicht verlicht, waardoor de elektrische verlichting slechts 10% van de dag wordt gebruikt. Arup heeft het stroomverbruik voor verlichting in hun kantoor zoveel mogelijk beperkt wat resulteert in een enorme energiebesparing. Veel bezoekers van het kantoor van Arup geven maken positieve opmerkingen op de hoge lichtkwaliteit.

Klant aan het woord

De Solatubes geven ons de combinatie van energiebesparing en lichtkwaliteit die we nodig hebben. Ons kantoor heeft verschillende grote prijzen gewonnen voor duurzaamheid. Het is een ‘no brainer’. Waarom zou u niet iets willen dat de kwaliteit van het licht verbetert, u geld bespaart en goed is voor het milieu?

Fintro Bank Wervik

Fintro heeft ongeveer 300 zelfstandige bank- en verzekeringskantoren. Het kantoor in Wervik renoveerde een oud handelspand naar een nieuw, modern kantoor. Het nieuwe pand is smal en diep, het terras en tuin werden volledig ingenomen en met een ‘plat’ dak voorzien. Dirk Delva, directeur van de vestiging, vertelt over het vraagstuk en over zijn oplossing.

Vraagstuk

Dirk Delva: "De bouwheer en de architect wilden natuurlijk licht, niet enkel kunstlicht. Een binnentuin werd voorzien, echter bleef het nog te donker. Gewone koepels in het dak of ramen waren niet toegelaten. Het is een bankkantoor, de voorschriften opgelegd door de bank laten deze niet toe. De architect van de bank aanvaardde Solatubes voorzien van inbraakwerende stangen."

Oplossing

‘’Er werden 8 Solatubes voorzien, 4 grote Ø 35 cm en 4 kleine Ø 35 cm, de 4 grote Solatubes pal boven werkplaatsen in het kantoor. 8 ‘trommeltjes’ werden gemaakt om de juiste openingen op de juiste plaatsen te voorzien toen het betonnen gewelf werd gegoten. Samen met de isolatie en de dakbedekking werden de Solatube-koepels gemonteerd. Toen reeds zagen we dat er iets mooi in de maak was.

Eigenaar, architecten en ‘werkmensen’ keken vol verwondering naar het vele licht dat reeds binnen kwam. De eigenaar opteerde voor de led-lampen in de koepels. Een sensor doet de lampen automatisch aangaan, trapsgewijs met dimmer, als het donker wordt, zo blijft er een constante lichtsterkte in het kantoor.

Het nieuwe kantoor werd geopend op 1 december 2016. Iedereen die er werkt of vertoeft is uiterst tevreden over het ‘lichtcomfort’ die de Solatubes brengen.’’

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen!

Schrijf in voor onze nieuwsbrief.
Newsletter

We gaan graag voorzichtig om met uw gegevens. Deze zullen volgens de privacyvoorwaarden behandeld worden. Uiteraard worden ze niet gedeeld met derden.