Particulier

Woning Lummen

Vraagstuk

Bewoner Inge Melotte: “Wij wilden graag meer licht creëren; zowel in onze hal boven als in twee slaapkamers. Voordat de Solatubes geïnstalleerd waren, hadden wij voortdurend een lampje branden in de hal boven omdat het altijd zo donker was.”   

Oplossing

Inge: “Op aanraden van onze architect hebben we voor Solatube gekozen. Nooit eerder van gehoord, maar absoluut een aanrader!”

Er zijn in totaal vier Solatubes Ø 25 cm geïnstalleerd. Alle vier de Solatubes zijn voorzien van kunstverlichting. Op deze manier worden de ruimtes ook verlicht wanneer het daglicht afneemt. En dat uit één en dezelfde afwerking aan het plafond. De Solatubes in de slaapkamers zijn voorzien van een daglichtdimmer, wel zo handig wanneer het buiten nog licht is wanneer je wil gaan slapen!

Klant aan het woord

Na het plaatsen van de Solatubes in de hal en in de slaapkamers, merkten wij een enorm verschil. De hoeveelheid daglicht die binnen kwam en alles verlichtte, was erg verrassend. In het begin moesten we zo wennen aan het vele licht dat we wel eens dachten dat de lichten nog niet uit waren gedaan.

Wij zijn erg tevreden met onze keuze. De service was ook goed!

Woning Echt

Vraagstuk

De bewoners van dit huis hebben de woning laten ontwerpen. Bewoners Jan en Liesel Nohlmans: “Bij het ontwerpen van ons huis was prioriteit nummer één: veel licht.”

Oplossing

Jan en Liesel: “Behalve voor grote ramen en glazen deuren, kozen wij daarom aanvullend voor daglichtbuizen. Deze werden geplaatst in ruimten waar veel glas niet haalbaar of wenselijk is: overloop, badkamer, kleedkamer, garage en bijkeuken.”

Er zijn in totaal 8 Solatubes geplaatst. Twee keer Ø 25 cm en zes keer de Ø 35 cm. Iedere Solatube is voorzien van een verlichtingsarmatuur, al dan niet de TechLED. Op deze manier fungeert de Solatube ’s avonds als lamp. TechLED zorgt voor een gelijkmatig lichtniveau gedurende de dag en werkt op basis van sensoren.

Klant aan het woord

Het resultaat van de Solatubes is fantastisch; ons huis is super licht en zonnig geworden!

Jan en Liesel Huiseigenaren

Woning Groningen

Vraagstuk

Advies- en uitvoeringsorganisatie Centrum veilig Wonen pakt het aardbevingsgebied op het gebied van veiligheid rondom woningen in de provincie Groningen aan. De schoorsteen maakt daar onderdeel van uit. Bij een bepaald project is Solatube toepast als lichtvoorziening via de schoorsteen

Oplossing

Projectleider Hendrik Zuidma: "Voor dit huis bleek dat in de lichtgewicht schoorstenen prima een Solatube geplaatst kon worden. De ronde buis paste exact in de schoorsteenconstructie en de kleine lichtkoepel kon boven de sierkap van de schoorsteen gemonteerd worden om daglicht op te vangen."

Klant aan het woord

Echt een geweldige oplossing! Het resultaat is precies zoals de bewoner zich had voorgesteld; prachtige lichtgewicht schoorstenen, gemaakt uit hergebruikte stenen. En dit met een schoorsteen die niet alleen fraai is uitgevoerd, maar ook nog nuttig is!’

Hendrik Zuidema Projectleider

Project Prêt - Loger

Hoe kunnen we bestaande steden grootschalig verduurzamen en bewoners meer bewust maken van hun energiegebruik?Dat heeft een studententeam van de TU Delft laten zien tijdens de Solar Decathlon 2014, de Olympische Spelen van de duurzame bouw. 
Met de inzending Prêt-à-Loger, Home with a skin won het team de eerste prijs voor Duurzaamheid en Communicatie & Sociaal bewustzijn en de tweede prijs voor Energie-efficientie en Bouwmanagement, Gezondheid en Veiligheid. Overall eindigde het Delftse team op de derde plaats op slechts drie punten afstand van het Italiaanse team dat eerste werd.

Vraagstuk

Op welke manier kunnen we bestaande woningen verduurzamen, en tegelijkertijd de bewoners meer bewust maken van hun energieverbruik. Door te kiezen voor het aanpassen van een oud rijtjeshuis liet het team zien hoe bestaande woningen, waarvan er alleen in Nederland al 1,4 miljoen zijn, kunnen worden getransformeerd naar duurzaamheid.

Oplossing

Dit deed het team door het aanbrengen van een ‘tweede huid’ waaronder een glazen constructie aan de zonzijde. Met deze constructie kan het huis helemaal op zonne-energie draaien. Daarmee hebben de studenten een heel realistisch concept neergezet en onderscheidde dit huis zich van de nieuwbouw- of optopwoningen. Om aan de daglichteisen van de Solar Decathlon te voldoen is gebruik gemaakt van meerdere Ø 35 cm ECO Solatubes met TechLED. De badkamer wordt verlicht door een Ø 25 cm ECO.

Het huis is te bezichtigen in Delft. Voor meer informatie ga naar de website: www.pretaloger.nl

Klant aan het woord

Prêt-à-Loger.“Mijn favoriete optie aan dit hele huis zijn toch wel de Solatubes.

Renaissance in North Park CA

De gemeenschap van North Park in San Diego, CA, ondergaat grote verbeteringsprojecten in zowel de residentiële als de commerciële sector. Naarmate ontwikkeling in de binnenstad vaker voorkomt, is er steeds meer vraag naar 'groene' ontwerpopties. Carter Reese & Associates, de ontwikkelaar van Renaissance in North Park, wilde een natuurlijk daglichtelement in het project opnemen, maar een traditioneel dakraam zou in strijd zijn geweest met mechanische systemen in het dak. Gezien de belangstelling van de huiskopers voor het 'groene' ontwerp, besloot Carter Reese om natuurlijke verlichtingsarmaturen op te nemen door Solatube Daglichtsystemen te gebruiken in de huizen in de stad

Vraagstuk

Het doel van het project was om huiseigenaren een esthetisch natuurlijke oplossing voor daglicht te bieden.

Oplossing

De herenhuizen uit de Renaissance zijn huizen met twee tot drie slaapkamers, drie badkamers elk van ongeveer 15 m2.

Vanwege mechanische systemen op de zolder van het gebouw, werd Solatube gekozen als de gewenste daglichtvoorziening, die flexibiliteit bood binnen het ontwerp. In elke stadswoning werden twee Solatubes geïnstalleerd: een in de hoofdbadkamer en een in een gang. De daglichtsystemen boden een natuurlijke verlichtingsoplossingen voor de ruimtes, wat de huiseigenaren tevreden stelde, maar ook functionele en gebruiksvriendelijke producten waren voor de ontwikkelaar binnen de ontwerptoepassing.

Klant aan het woord

Solatube overtrof onze verwachtingen; het gaf natuurlijk daglicht aan ruimtes die het anders niet zouden krijgen. Bovendien was de installatie snel en gemakkelijk, om nog maar te zwijgen over minder opdringerig dan normale omlijstingen met dakramen.

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen!

Schrijf in voor onze nieuwsbrief.
Newsletter

We gaan graag voorzichtig om met uw gegevens. Deze zullen volgens de privacyvoorwaarden behandeld worden. Uiteraard worden ze niet gedeeld met derden.