Stadhuis Mairie de Montrouge

Het stadhuis van Montrouge (Frankrijk) is een historisch gebouw uit 1883. Vandaar dat de koepels van een daglichtsysteem niet zichtbaar mogen zijn vanaf het stadhuisplein. Om de kamers op het zuiden te verlichten, is het nodig om licht vanuit het noorden om te leiden met behulp van 5 meter aan verlengbuizen inclusief diverse bochten. Bovendien vereisen brandpreventievoorschriften een veilige oplossing om te voorkomen dat brand het gebouw binnendringt.

Vraagstuk

Het doel van dit project is om meer daglicht te brengen in de kantoren van het stadhuis. Deze kantoren bevinden zich op een oude zolder met slechts een klein rond venster voor daglichttoetreding. Het doel van het stadhuis is om de voordelen van natuurlijk licht voor zijn werknemers en gemeentelijke vertegenwoordigers te benutten en tegelijkertijd energie te besparen.

Oplossing

Om aan de projectvereisten te voldoen, werd Solatube Ø 53 cm met een vierkante plafondplaat voorgesteld. Vijf daglichtsystemen werden geïnstalleerd, twee in de vergaderruimte (met daglichtdimmer) en drie in de kantoren. Om aan de brandpreventievoorschriften van het project te voldoen, werden op het dak een metalen dakdoorvoer en een polycarbonaat koepel gebruikt. Aan de binnenkant van het gebouw werd een OptiView plafondplaat als afwerking gebruikt die voldoet aan de vereisten van openbare gebouwen. 

Klant aan het woord

Gezien historische bouwbeperkingen was het niet eenvoudig om natuurlijk licht in het kantoor te brengen. Dankzij de daglichtsystemen van Solatube was het wel degelijk mogelijk. De medewerkers en gemeentelijke vertegenwoordigers van het stadhuis zijn zeer tevreden.

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen!

Schrijf in voor onze nieuwsbrief.

We gaan graag voorzichtig om met uw gegevens. Deze zullen volgens de privacyvoorwaarden behandeld worden. Uiteraard worden ze niet gedeeld met derden.