Museum Pecci Prato Italië

Vraagstuk

De museumontwerper wilde de zuiverste lichtbron gebruiken, daglicht maar geen dakramen wat lichtvlekken creëert. een lichtvlek die in functie beweegt van zonne-hoogte, niet alleen voor verblinding, maar ook voor visuele storing onverschillig.

Oplossing

Het doel van de Nederlandse architect Maurice Nio die de uitbreiding heeft ontworpen was heel duidelijk: om het Pecci Museum een cultureel centrum te maken voor moderne en hedendaagse kunst van internationale omvang. Bernardo D’Ippolito licht Designer heeft de visie van Nio kunnen realiseren door licht van bovenaf te filteren, natuurlijk, door de Solatube die diffuus licht mogelijk maakt, zonder het kleurenspectrum van natuurlijk licht te veranderen.

Er zijn 78 Solatube Ø 35 cm geplaatst die de ruimte verlichten via diffuus natuurlijk licht. Het gebruik van Solatube zorgt ervoor natuurlijk licht zonder UV-stralen en blokkeert de meeste infrarood (IR) stralen. 
 

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen!

Schrijf in voor onze nieuwsbrief.

We gaan graag voorzichtig om met uw gegevens. Deze zullen volgens de privacyvoorwaarden behandeld worden. Uiteraard worden ze niet gedeeld met derden.