Haga ziekenhuis

Het Haga Ziekenhuis is voortdurend bezig met de toekomst en realiseert op dit moment een vernieuwd ziekenhuis; een transparant ziekenhuis waar medewerkers en patiënten zich thuis voelen. Door zorgzaamheid en patiëntvriendelijkheid hoog in het vaandel te hebben, staat de mens centraal. Hiermee wordt betere zorg en een gezonde omgeving gecreëerd.

Vraagstuk

Bij de vernieuwing van de hartafdeling in het ziekenhuis is gekeken naar wat men kon doen aan de zorgomgeving voor de patiënten en het personeel. Het moest lichter en kleurrijker worden, alsook huiselijker. Bovendien staat het werkstation van het personeel in het midden van de afdeling, waar geen directe raampartijen aanwezig zijn.

De gezamenlijke zitruimte is aangepakt. Door het plaatsen van nieuw meubilair heeft de ruimte een huiselijke uitstraling gekregen. Deze centrale plek is erg belangrijk, omdat het een positieve bijdrage levert aan de patiënten en hun genezingsproces.

Oplossing

Daarnaast is gekozen voor het creëren van extra daglicht op de afdeling door middel van Solatube daglichtsystemen. Een natuurlijke omgeving heeft immers een vitaliserende en rustgevende werking op de patiënt als op het personeel.

Een andere positieve eigenschap van het daglichtsysteem is de isolerende werking. Voor de klimaatbeheersing en energiezuinigheid van deze afdeling is dit een groot pluspunt. Door een goed binnenklimaat in ziekenhuizen kan namelijk verspreiding van infectieziekten worden voorkomen.

Klant aan het woord

Wij merken dat mensen graag in de zitruimte verblijven. De extra toevoeging van daglicht wordt als positief ervaren, ook door het personeel.

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen!

Schrijf in voor onze nieuwsbrief.

We gaan graag voorzichtig om met uw gegevens. Deze zullen volgens de privacyvoorwaarden behandeld worden. Uiteraard worden ze niet gedeeld met derden.